پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.

بهترین دارو برای از بین بردن انواع کیست . میوم و فیبروم

800,000 تومان


کیست هیداتیک
نوشته شده در یک شنبه 8 مرداد 1391
بازدید : 673
نویسنده : محمد

 

کیست هیداتیک

بیماری هیداتیک یکی از بیمار ی های شایع در خاورمیانه، استرالیا و آمریکای جنوبی است و در کشورهای در حال توسعه یکی از مشکلات بهداشتی محسوب می شود. این بیماری از طریق بلع تخم انگل Echinococcus Granulosus به انسان منتقل می شود (1).

سه گونه اکینوکوکوس وجود دارد که سبب بیماری هیداتیک می شود: گرانولوزوس که شایعترین گونه است. مولتی لکولاریس و الیکارتوس که در تعداد کمی از موارد دیده می شود. بعد از خوردن، تخم ها در دئودنوم باز می شود و یک انکوسفر آزاد می کند که حاوی قلاب است و جدار روده را سوراخ و وارد جریان خون می شود و از طریق آن به احشای مختلف از جمله کبد و ریه می رسد و در آنجا به مرحله لاروی رسیده و کیست هیداتید را می سازد (2).  کرم بالغ در روده سگ و سگ سانان استقرار دارد و انسان و دام ها با خوردن تخم انگل که با مدفع سگ دفع گردیده به کیست هیداتیک مبتلا می شوند (3). کیست های هیداتیک معمولاً بصورت توده های فضاگیر کبد (65درصد) و ریه (15درصد) را درگیر می کنند (4). هر چند تمام ارگان های دیگر ممکن است گرفتار شوند ولی این گرفتاری معمولا

در صورت وجود احتمال بیماری هیداتیک، باید از بیوپسی پرهیز کرد چرا که از یک سو احتمال آلودگی مسیر بیوپسی وجود دارد و از سوی دیگر بیمار ممکن است با خطر شوک آنافیلاکتیک مواجه گردد . جراحی و خارج نمودن کیست درمان انتخابی این بیماری محسوب می شود (9). آلودگی کیست هیداتیک در مناطق مختلفی از جهان وجود داشته و کشور ایران در کمربند آندمیک این بیماری قرار دارد (10). در مطالعات مختلف صورت گرفته در ایران آلودگی سگ ها به اکی نو کوکوس گرانولوزیس(4.3)، آلودگی دامها به کیست هیداتیک (6.5) و نیز آلودگی انسان به کیست هیداتیک (8.7) نشان داده شده است. استان چهار محل و بختیاری به لحاظ وجود سگ های ولگرد و هم چنین رواج دامپروری منطقه بالقوه ای برای آلودگی کیست های هیداتیک می باشد (11). از آنجایی که از طریق نظارت بر دفع فاضلاب انسانی جهت محدود کردن پخش تخم انگل در طبیعت، نظارت بر مواد غذایی و علوفه دانها از لحاظ عدم آلودگی به تخم انگل، بررسی دقیق گوشت ها قبل از ورود به بازار و نابود کردن گوشتهای آلوده و فریز در دمای منهای 18 درجه سانتیگراد و پخت آن تا دمای پنجاه درجه سانتیگراد که هر دو نوع کیست را در بافت می کشد، می توان به پیشگیری از انتقال عفونت پرداخت به نظر می رسد که قطع چرخه زندگی انگل از این طریق می تواند نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری داشته باشد (12).



:: موضوعات مرتبط: بهترين ها را به شما هديه ميدهيم , كيست تخمدان , كيست تخمدان ومطالب جالب درموردبيماري ها , مزاج ومزاج شناسي , ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: